Wat kan ik verwachten?

Bliss massagetherapie is een lichaamsgerichte, subtiele massagetherapievorm met als uitgangspunt dat (ingrijpende) levenservaringen niet alleen in je geheugen worden opgeslagen, maar ook in je lichaam.

Door middel van deze aanraking, help ik je gevoelens ervaringen, sensaties en reacties van je lijf te duiden. Door dit te ervaren word jij je meer bewust van wat er leeft in lichaam en geest. Tevens worden hiermee eventuele energieblokkades en spanning(en) in het lichaam blootgelegd. Dankzij de massage kunnen deze worden losgemaakt, verwerkt en afgevoerd.

systemisch-lichaamswerk.jpg

Wat doet het voor je?

Je natuurlijke levensenergie kan hierdoor vrijer stromen, je helpen om (vaker) gevoelens te uiten en 100% jezelf te zijn. Je zult meer innerlijke kracht ervaren en je eigen kwaliteiten (her)ontdekken en waarderen. Je voelt meer plezier en levenslust, kortom: je komt meer en meer thuis in en bij jezelf.

Het vertrouwen in de wijsheid van je lichaam (het zelfregulerende vermogen) staat hierbij centraal. Er is respect voor het ritme en de natuurlijke stroming van jouw proces. Dit zorgt voor een veilige basis voor verandering. Afhankelijk van jouw hulpvraag kan het ook nodig zijn om zacht lichaamswerk toe te passen in een sessie.

Wanneer Bliss?

♥ Bij stress, last van vermoeidheid of burn-out klachten. Ook preventief fijn

♥ Bij rouw en verlies

♥ Wanneer je lichamelijk en/of geestelijk niet lekker in je vel zit

♥ Als een steuntje in de rug

♥ Het helpt je grenzen te stellen, je (eigen) ruimte te voelen en in te nemen

♥ Bij spastische darmklachten (prikkelbare darm syndroom)

♥ Wanneer je bewust(er) en gezond(er) wilt gaan leven

♥ Het geeft herstel en ondersteuning bij ziekte

♥ Wanneer je helderheid en inzicht zoekt in waarom jij doet wat jij doet

♥ Wanneer je zoekende bent naar jezelf

♥ Om weer energiek en ten volle te leven

♥ Het helpt je keuzes maken door de verbinding met hart, lijf en verstand

Hoe verloopt een sessie?

Het verloop van de sessie wordt afgestemd op jouw situatie: soms is het nodig om wat langer te praten, maar meestal neemt de massage het grootste deel van de tijd in beslag. Het is de bedoeling dat je daarna op eigen kracht blokkades aan kunt pakken en dat het zelfregulerend vermogen van je lichaam weer op peil is.

Soms kan het prettig zijn om meer verbinding te maken met je hele lijf door middel van een korte (stilte)meditatie en/of zacht lichaamswerk, waarbij ik je begeleid. Vervolgens ontvang je een aanraking, met handen geur en geluid. alles om het hele systeem weer in harmonie te brengen, waar het zelfherstellende vermogen ruimte krijgt om de spanning en storing op te lossen.

Na afloop van de sessie krijg je de tijd om in alle rust het effect van de sessie te voelen en dit te integreren.