Wat als je afspreekt om bij elkaar te blijven, maar niet te communiceren? Wat als er geen route is, geen gids en wel ieders individuele wil? Wat blijft drijven als je alle ruimte krijgt? De Stilte Samen Zwerving is een door het landschap geleid ritueel. In stilte, zonder afleiding, zwerf je samen met een gelegenheidszwerm door de weidsheid van het ooster duingebied. Wat schreeuwt om aandacht als je drie uur lang samen zwijgt?

De Stilte Samen Zwerving is een Earthfulness-ervaring door interrelationeel kunstenaar Ritzo ten Cate en eilander Arjan Berkhuysen en Ilma Trip

Dit is een van de elf exclusieve Vriendenacties die wij speciaal voor jou als Vriend hebben geselecteerd. Je kunt per Vriendschap één activiteit kiezen, waar alleen jij naartoe kan. Kaartjes zijn te bestellen tijdens de verkoop.

Voor de meeste acties kan je je gratis inschrijven, maar dit jaar worden ook exclusieve Vriendenacties aangeboden tegen een symbolisch bedrag. Dit zijn acties die Oerol niet (meer) geheel kosteloos kan aanbieden, maar die wel een unieke ervaring zijn en waar jij als Vriend extra voordelig van kunnen genieten. Goed om te weten is dat deelname op basis van beschikbaarheid is. Dus wees er snel bij als je interesse hebt in één van onze Vriendenacties.

Ook Vriend worden? Je regelt het op oerol.nl.

Publieksinspanning
Deze zwerving is – zelfs binnen de verwachtingskaders van Oerol – een allesbehalve gewone wandeling. We hebben geen afleiding voorhanden, dus ook geen eten, drinken, sigaretten, horloge, telefoon, camera of zelfs geen opschrijfboekje. Alleen zo kan je echt opgaan in deze ervaring. Je kan niet tussentijds uitstappen. Alleen met onweer (bliksem) of een ongeluk breken we de zwerving af. Gedurende de zwerving komen we los van de kloktijd, er is geen stipte eindtijd. Geurtjes en opvallende en/of ritselende kleding raden we af. Schoenen of laarzen waarmee je van de paden af kunt en een lange broek is wel te overwegen. We nodigen je uit om zo weinig mogelijk spullen mee te nemen. Jouw telefoon kan je elders laten. Misschien wil je een flesje water, thermosfles of een jas achterlaten bij de fiets voor na afloop.