Feel your heart, hear your soul and
DANCE!
 

Je hart is het kloppende middelpunt van je lichaam, van je bestaan, van je emoties, je wijsheid, je voeding, je zuurstof.

Of je nu beweegt, danst, keuzes maakt of even stil staat.

Doe het met heel je Hart!

Ecstatic Dance is vrij dansen, op jouw manier.

Draaien, springen, bewegen of liggend op de grond: je geeft uiting aan je gevoel in het moment.
Er is geen goed, geen fout, geen pasje, geen 'moves'.
Voel en ervaar al je emoties.

E1A2A11C-84BC-4D9F-97DE-95A5010F02D1-2.jpg

Leer nieuwe muziek kennen, nieuwe mensen, en vooral: jezelf!

Observeer je emoties en blokkades.

Zit je geest je in de weg? Of kun je alles loslaten…

Zonder woorden zijn we getuige van elkaars dans, van de veranderingen in de muziek en de energie.

Hoe wil je lichaam daarop reageren?

*Ik ben alleen en vind het echt best wel spannend om te gaan…

We hebben allemaal wel eens zo'n moment gehad! Kom gewoon maar, je zult zien dat je in een warm bad terechtkomt. Er zijn altijd nieuwe mensen die er voor het eerst zijn, en er zijn mensen die al heel vaak Ecstatic Dance hebben meegemaakt. Dus: je bent niet alleen!

Waarom? Het dansen ondersteunt je in het opnieuw vertrouwen in je lichaam. Je lichaamswijsheid. Het helpt je om steeds opnieuw in het hier en nu te komen.

Weer opnieuw te verbinden. Met jezelf en de wereld en elkaar.

In de dans begeleid ik je om je meer en meer te verbinden met het diepere weten van je lichaam. Dansen om ruimte te maken voor hart en ziel.

In alle veiligheid en vrijheid en ruimte. Geen vaste pasjes dus!

Vroeger dansten veel stammen om ziektes te helen, om blokkerende indrukken kwijt te raken. Er werd gedanst om te bidden. Om weer herboren en stralend uit de dans te komen.

Met het dansen brengen we dit oeroude ritueel in ons Westerse leven. Het dansen is een heerlijke manier om uit je hoofd te komen en je (dieper) te verbinden met je lichaam, met jezelf en iets dat groter is als onszelf.

Inspiratie

Dansen is voor mij altijd een hulpbron geweest, een uitlaatklep. In de 5 ritmes en Ecstatic Dance aan het vaste land ontdekte ik de vrijheid van deze meditatieve vorm van dansen. In het lichaamswerk en in de massages opent muziek en dans, de poort naar binnen. Naar de magie. God is a DJ.

We dansen verschillende ritmes,

FLOWING: Het 1e ritme. Vloeiende ronde bewegingen. Aarde. Voeten. Aanvoelen. Verzorgende energie van de moeder, gronding, zwaartekracht.

STACCATO: Het 2e ritme. Hoekige, puntige, rechte lijnen bewegingen. Vuur. Heupen. Expressie. Energie van de vader, kracht, grenzen.

CHAOS: Het 3e ritme. Ongecontroleerde bewegingen, los, chaotisch. Water. Hoofd los. Energie van de puber in ons, grenzen overschrijden, loslaten, overgave, creatie.

LYRISCH: Het 4e ritme. Lichtere, speelsere bewegingen. Lucht. Handen, vingers. Energie van de volwassene, presentie.

STILTE: Het 5e ritme. Er is een begin en een einde aan elke beweging. Ether. Integratie van je hele lichaam. Energie van de oudere, wijsheid, overzien, contemplatie, eindig.

Wie? Jong, oud(er), stram, lenig, liggend, lopend, zittend, beperkt of kerngezond: Kom en dans jouw dans! Wij zorgen voor thee en water.

20230621-DSCF3441-2.jpg

Alleen een handdoek is fijn om zelf mee te nemen.