Soms worstel je met iets. Het lijkt alsof je voortdurend in cirkeltjes ronddraait. Je bekende gedrag werkt niet meer en je weet (nog) niet hoe het anders kan. Dan is het goed hulp te vragen, want ‘zelf is niet alleen’. Ik, Ilma, begeleid je daar graag bij
Op weg gaan om thuis te komen bij jezelf.

Wandelend wijs, je lichaam verteld zo mooi haar eigen verhaal. Stil staan en luisteren naar wat er NU is, maakt dat je een frisse nieuwe richting kunt vinden.
Je laat los wat niet meer dient, komt thuis in je lijf en omarmt je essentie. Daardoor krijg je meer zelfvertrouwen. Je voelt je vrijer, opener en liefdevoller. Naar jezelf én naar anderen.
Deze wandeling is voor jouw als je graag buiten bent. Kijken, wat de natuur over ons te vertellen heeft. Dat is heel veel! Buiten in het bos, op de hei of aan het water krijgen zware thema’s letterlijk en figuurlijk zuurstof.
Ik werk met dat wat er nu is in het grote veld. We gebruiken daarbij letterlijk wat er voorhanden is in het bos. Stokken, stenen, de positie van bomen, materialen, kleuren en natuurlijk dieren die zich kunnen laten zien tijdens het werk. Alles doet mee, zelfs een windvlaag of zonnestraal kan zich op precies het goede moment aandienen.
In het grote veld kan alles om je heen bijdragen aan een helende beweging.
Alles is er al, het hoeft alleen maar ont-dekt te worden.

Ik werk graag met metaforen en rituelen, deze verwonderen, bevestigen, geven kracht en wijzen ons de juiste weg.

Rituelen geven structuur, maken ons bewust van het einde,van wat achter ons ligt en van het nieuwe begin, de nieuwe fase in ons leven. 

Ze raken ons in lichaam en ziel en roepen verwondering op, geven kracht en wijzen ons de juiste richting op onze weg.

Het unieke landschap van het eiland doet er nog een schepje boven op!
Mijn gasten ervaren meer rust, ruimte en helderheid. Het raakt je creativiteit, het inspireert en laat nieuwe wegen zichtbaar worden. Het brengt onverwachte antwoorden en inzichten op allerlei hulpvragen.

Aan elke verandering gaat een einde vooraf van de vertrouwde situatie of persoon. Verlies vraagt om het afsluiten van een periode en om het loslaten van verwachtingen over de toekomst, die gebaseerd zijn op het verleden. Het vraagt om acceptatie en toestemming. Het vraagt om in het hier en nu te zijn en je te richten naar de toekomst. Erkenning en acceptatie van verlies en verandering geeft een nieuw begin.
Dus trek je stoute schoenen aan en kom op verhaal.

Iedere reis begint met een eerste stap
Voordat jij definitief met mij in zee gaat, wil je vast eerst kennismaken.
Wees welkom ...
c352225c-c0b4-4706-aebe-ee377c7942b8.jpg