Uitwaaiweekend voor stiefmoeders op Terschelling 
13 – 15 november 2020 
 
Ben je stiefmoeder en vraag je je af hoe anderen het doen?  
Heb je behoefte om er even tussenuit te zijn en te reflecteren op jouw plek als stiefmoeder?  
Dan is dit uitwaaiweekend waarschijnlijk iets voor jou. Samen met andere stiefmoeders neem je even afstand van alles en kom je tot rust. Even uitwaaien op het heerlijke Terschelling, ontladen én weer energie opdoen. 
 
Wat: 
In deze mini-retraite neem je even afstand van je samengesteld gezin. Die letterlijke afstand geeft je de mogelijkheid om heerlijk tot rust te komen. Samen met anderen te ontspannen. Samenzijn met andere stiefmoeders kan je veel (h)erkenning geven. Het gevoel van ‘dat heb ik ook’ geeft vaak zoveel opluchting. Even niet hoeven zorgen voor, maar verzorgd worden. Samen met anderen even alle aandacht voor jouw rol in het stiefsysteem. Want als jij lekker(der) in je vel zit, dan vaart het hele stiefsysteem daar wel bij! ‘De Stiefcirkel’, het model wat door Magda en Karin is ontwikkeld en staat beschreven in hun boek ‘De mijne zijn de liefste’, is telkens de leidraad gedurende dit weekend. In de retraite worden ervaringsverhalen afgewisseld met oefeningen, systemisch lichaamswerk, ontspanning en natuurbeleving. Je gaat gegarandeerd met een koffer vol inzichten, contacten en mooie herinneringen na dit weekend weer naar huis. 
 
  
 
 
Terschelling bestaat voor 80% uit natuur! 
Op circa 50 minuten (met de sneldienst, geen auto’s en fietsen!) of 2 uur (veerboot) vanuit Harlingen bevindt zich het prachtige Terschelling. Hier vind je, naast pittoreske dorpjes, gastvrije eilanders (5.000 in totaal) en heerlijke streekgerechten een prachtige afwisselende natuur: meer dan 30 kilometer aan strand, maar ook bossen, duinvalleien, polders en heide. Het eiland wordt geroemd om zijn rust en zijn stilte. Je kunt hier kilometers wandelen of fietsen zonder iemand tegen te komen. Niet voor niets wordt dit eiland het mooiste stukje van Nederland genoemd, waar je een gevoel van thuis